رصد خانهی زمینی ناسا هر سال در ماه می از میان مجموعهی تصاویر ثبت شده از زمین توسط ماهوارهها، چند تصویر را که از دید بازدیدکنندگان رای بالایی داشته باشد، بهعنوان تصاویر برتر سال انتخاب میکند. در ادامه به بررسی هشت تصویر برگزیدهی سال خواهیم پرداخت.
رصدخانهی زمینی ناسا درگاه انتشارات آنلاین است که از منابع مهم تصاویر ماهوارهای و سایر اطلاعات علمی در زمینهی آب و هوا و محیط زیست جهت استفادهی عموم تشکیل شده است. این نهاد در ماه می هر سال اقدام به انتشار تصاویر منتخبی میکند که رای بالایی را در مقایسه با سایر تصاویر از نگاه بازدیدکنندگان کسب کردهاند. در ادامه نیز هشت تصویر منتخب از سال ۲۰۱۴ را میبینید.
گسل در سینکیانگ چین
در جلو کوههای تیانشان در استان سینجیانگ، میتوان به روشنی تلاقی لایههای زمین را دید که گسل پیکیانگ را تشکیل دادهاند.
تاریکی شب در کرهی شمالی
کرهی شمالی در صدر ناشناخته شدهترین کشورهای جهان قرار دارد. این کشور تقریبا ارتباط چندانی با سایر کشورها ندارد و از نظر اقتصادی نیز در فقر به سر میبرد، چنانچه میتوان تاریکی مطلق این کشور را در مقایسه با همسایهی جنوبی پیشرفتهاش به روشنی دید.
رعد و برق در خاورمیانه
رعد و برق بر فراز کشور کویت که یکی از ثروتمندترین کشورهای خاورمیانه است، آرامش شیخ نشین حاشیهی خلیج فارس را در یک شب پاییزی به هم زده است.
خشک شدن دریاچهی آرال
دریاچهی ارومیه تنها قربانی اجرای برنامههای آبخیزداری و سد سازی نیست و دریاچهی آرال در مرز قزاقستان و ازبکستان نیز به دلیل احداث بیش از حد سد در مسیر رودخانههای منتهی به این دریاچه، تقریبا خشک شده است.
جاری شدن گدازههای آتشفشانی در هولوفرین ایسلند
باروئاربونگا دومین نقطهی مرتفع در ایسلند است که در واقع یک کوه آتشفشانی فعال است. در تصویر فوق شاهد سرازیر شدن گدازههای آتشفشانی از این کوه هستیم.
مرزهای آمازون
جنگلهای آمازون هر ساله بخش عظیمی از پوشش گیاهی سبز خود را از دست میدهند. همانطور که در تصویر فوق میبینید، ناحیههای کمرنگ نشاندهندهی مناطق حفاظت شده است، در حالی که نقاط پررنگ نشاندهندهی مناطق کشف نشده و آزاد است.
گرم شدن نیم کرهی شمالی
زمین از نظر آب و هوایی بسیار پویا است، بطوریکه در ۱۴ سال اخیر فصل تابستان در نیم کرهی شمالی رفته رفته طولانیتر شده است.
مرز قزاقستان و چین
مرز بین قراقستان و چین نیازی به تیز کردن چشم ندارد، چراکه سیاستهای دو دولت در استفاده از زمینهای زراعی به روشنی گویای سرزمین دو کشور است.
نظر شما در این خصوص چیست؟ کدامیک از تصاویر زیباتر است؟