این روزها علاقهمندان تبلتها بسیار خوشحال هستند چرا که ماه گذشته اپل دو آیپد جدید خود را معرفی کرد و البته به تازگی گوگل نیز تبلت نکسوس 9 خود را به همراه نسخهی جدیدی از سیستم عامل اندروید خود معرفی کرده است. در ادامه با هم به کالبدشکافی نکسوس 9 جدیدترین تبلت گوگل که البته به دست اچتیسی ساخته شده است، میپردازیم.
نکسوس 9 دارای نمایشگر السیدی 8.9 اینچی IPS با رزولوشن 2048 در 1536 است. این تبلت به پردازندهی 64 بیتی و دو هستهای انویدیا تگرا K1 که بر فرکانس کاری 2.3 گیگاهرتز تنظیم شده، همچنین پردازنده گرافیکی مبتنی بر معماری Kepler با 192 هسته پردازشی مجهز شده است (توجه داشته باشید که این تعداد هسته نباید با اصطلاحاتی که در رابطه با هشت هستهای و چهارهستهای به کار میرود، مقایسه شود). دوربین 8 مگاپیکسلی در نمای پشتی و دوربین 1.6 مگاپیکسلی در نمای جلویی این تبلت تعبیه شده است. نکسوس 9 دارای حافظه داخلی 16 یا 32 گیگابایتی است.
اگرچه نکسوس 9 توسط گوگل به بازار معرفی شده ولی این تبلت توسط شرکت اچتیسی ساخته شده است. شما به راحتی میتوانید نکسوس 9 را از طریق شماره مدل OP82100 آن شناسایی کنید.
دوربین پشت تبلت در بالا و در گوشهی سمت راست قرار دارد در حالی که دوربین نمای جلویی در قسمت وسط و در بالای تبلت قرار دارد.
کاور پشتی به جای چسب توسط تعدادی گیره در جای خود محکم قرار گرفته است؛ بنابراین هیچ ابزار خاصی برای برداشتن این کاور مورد نیاز نیست و فقط به ناخنهای بلند نیاز دارید. در هنگام بلند کردن کاور پشتی همه چیز به خوبی پیش میرود تا این که متوجه میشویم دوربین پشت تبلت به کاور چسبیده و اتصال دوربین نیز در زیر مادربورد قرار دارد. این امر به این مفهوم است که اگر دوربین را جدا کنیم برای وصل کردن مجدد آن به مادربورد باید مجدد مادربورد را نیز جابجا کنیم.
اجازه بدهید نگاهی به دوربین 8 مگاپیکسلی پشت تبلت بیاندازیم. این دوربین مجهز به فوکوس خودکار و فلاش LED است اما از لرزشگیر اپتیکال در آن خبری نیست. با کمی جستجو در گوگل متوجه میشویم که این همان ماژول دوربین بکار رفته در گوشی هوشمند Desire 610 اچتیسی است.
با کمی دقت آنتن NFC را مییابیم و با انگشتان دست خود آن را از دوربین پشت تبلت جدا میکنیم.
حالا باتری را در پیش روی خود میبینیم که البته توسط چسب، محکم در جای خود قرار گرفته است. این باتری 6700 میلیآمپر ساعت ظرفیت دارد.
در ادامه دوربین جلو را که به مادربورد متصل شده است، جدا میکنیم.
بعد از این که حفاظ مسی را از پیش رو برداشتیم، میتوانیم بورد آنتن را که در نزدیکی قسمت بالای نکسوس 9 قرار دارد، جدا کنیم.
کمکم داریم، متوجه میشویم که بخش عمدهای از این کالبدشکافی به جداسازی کابلهای مورد نظر از بین تعداد زیادی کابل موجود اختصاص دارد.
IC های اصلی موجود در بورد عبارتند از:
قرمز رنگ: پردازندهی 64 بیتی انویدیا تگرا K1
نارنجی رنگ: حافظهی 16 گیگابایتی Elpida/Micron Technology
زرد رنگ: فلش 16 گیگابایتی eMMC NAND ساخت سامسونگ
سبز رنگ: ماژول وای-فای 5G/ بلوتوث 4.0 ساخت Broadcom
آبی رنگ: چیپ ساخت Texas Instruments
بنفش رنگ: 20795P1 KML1G TD1431 402391 1W
سیاه رنگ: دریافت کنندهی BCM4752 ساخت Broadcom
در مرحله بعد به جک هدفون و درگاه میکرو USB میرسیم.
در ادامه باز هم به یک بورد دیگر میرسیم که مادربورد را به اسپیکر پایینی و لرزاننده (vibrator) متصل میکند.
در نهایت موفق میشویم با صبر و تلاش زیاد، السیدی را از مونتاژ نمایشگر جدا کنیم. چسب بکار رفته در این مرحله یکی از محکمترین چسبهایی است که تاکنون در یک تبلت دیدهایم.
در پشت السیدی ICهایی وجود دارد. کنترل کنندهی نمایشگر لمسی (قرمز رنگ) و C54B M46956 422 (نارنجی رنگ)
جمعبندی
در نهایت تبلت نکسوس 9 نمره تعمیرپذیری 3 از 10 (هر چه نمره به 10 نزدیکتر باشد یعنی تعمیرپذیری سادهتر است) را از تیم کالبدشکافی iFixit دریافت میکند.
کاور پشتی با گیرههایی در جای خود محکم شده است؛ بنابراین به آسانی میتوانیم آن را جدا سازیم که یک نکته مثبت به شمار میرود.
نحوه دسترسی به باتری ساده است ولی باتری توسط چسب در جای خود محکم شده که خوشبختانه چسب آن به قدری قوی نیست که برای جداسازی باتری، نیازی به استفاده از حرارت داشته باشیم.
درون تبلت نکسوس 9 پر از کابلهای نازک و ضخیم است که باز کردن و مونتاژ مجدد آن را دشوار میسازد.
شیشه نمایشگر به قاب میانی چسبانده شده است که تعویض آن را دشوار میکند.
نظر شما در مورد تبلت نکسوس 9 گوگل چیست؟