دوربین یکی از معیارهای مهم کاربران برای انتخاب تلفن هوشمند است. در این مقالهی به مقایسه تلفنهای پرچمدار از کمپانیهای مطرح بازار میپردازیم و از شما میخواهیم تا بهترین گوشی در هر آزمایش را انتخاب کنید.
نکاتی که پیش از شروع مقایسه باید به آنها توجه کنید:
- ۱. برای آنکه معیار صحیحی برای مقایسه داشته باشیم، از دوربین DSLR به عنوان الگو استفاده کردیم. برخی از دوربینها تصاویر را به شکل جذاب اما غیر واقعی ضبط میکنند، پس بهتر است گزینهای را انتخاب کنید که به الگو شبیهتر است.
- ۲. نام تلفنها را مشخص نکردیم تا اگر به برند یا تلفن خاصی علاقهمند هستید، روی انتخاب بیطرفانهتان تاثیر نگذارد.
- ۳. پس از ۴ روز از انتشار این مقاله، مشخص خواهیم کرد که تصاویر، مربوط به چه تلفنهایی هستند.
- ۴. در قسمت پایین هر تصویر، نظرسنجی مربوط به آن وجود دارد و از طریق آن میتوانید به تلفنی که از نظر شما عکس بهتری گرفته است، رای دهید.
- ۵. برای آنکه به جزییات تصویر نیز توجه کرده باشیم، در برخی از تصاویر، برش ۱۰۰ درصد نیز قرار دادیم.
- ۶. از آنجایی که فشردهسازی تصاویر روی حداقل تنظیم شده تا با افت کیفیت روبرو نشویم، حجم این صفحه زیاد است و برای لود شدن کامل تصاویر باید صبور باشید.
- ۸. از هر کدام از سوژهها، با هر تلفن ۵ بار عکاسی شده و بهترین تصویر از بین آنها برای مقایسه انتخاب شده است.
- ۹. تمامی عکسها در حالت اتوماتیک و بدون فعال کردن HDR ثبت شدهاند.
- ۱۰. در این آزمایش تلفنهای اکسپریا زد ۳، گلکسی نوت ۴، آیفون ۶ پلاس، اچتیسی وان ام ۸، لومیا ۱۵۲۰ و الجی جی ۳ مقایسه شدهاند.
آزمایش ۱:
در این عکس ماکرو، گزینهای که رنگها را شبیه به الگو ضبط کرده و جزییات تصویر را بیشتر ثبت کرده است، گزینهای مناسبتری به شمار میرود. رنگ واقعی گل شبیه به عکسی است که 550D گرفته است.
آزمایش ۲:
در این آزمایش تلفنی که بتواند رنگ سفیدِ گل را شبیهتر به الگو ضبط کند و جزییات مربوط به پرچم و گلبرگها را بهتر ثبت کند، انتخاب بهتری است. همچنین تلفنهای که به لنز با F پایینتری مجهز شدهاند قادر به محو کردن پس زمینه و برجسته کردن بیشتر سوژه هستند.
آزمایش ۳:
در آزمایش ماکرو سوم نیز هر چه رنگ گل به تصویر نمونه نزدیکتر باشد و پس زمینه بهتر محو شده باشد، انتخاب بهتری است. برخی از تلفنها به دلیل نور نسبتا زیاد محیط، بخشی از گل را بصورت سفید به تصویر کشیدهاند.
آزمایش ۴:
بعضی از دوربینها در این آزمایش، رنگ گل را غیر واقعی و به صورت کِرِم یا زرد به تصویر کشیدهاند، اما رنگ واقعی گل همانی است که در تصویر گرفته شده با 550D مشاهده میکنید.
آزمایش ۵:
در این تصویر رنگ تنهی درخت و جزییات مربوط به پوستهی آن مد نظر است.
آزمایش ۶:
این تصویر در نور مصنوعی و در محیط داخلی گرفته شده است. تصویر روشنتر با جزییات بیشتر، انتخاب بهتری است. برای مشاهدهی جزییات، به تصویر بعدی که برش از همین تصویر است، مراجعه کنید.
برش از آزمایش ۶:
آزمایش ۷:
این آزمایش نیز در نور مصنوعی گرفته شده است. برای تشخیص بهتر گزینهی مناسب، به نوشتههای روی بطری و میزان نویز تصویر دقت کنید. تلفنی که نوشتههای را خواناتر و تصویر با نویز کمتر گرفته باشد، انتخاب بهتری است. این تصویر در نور مصنوعی مناسب گرفته شده است.
آزمایش ۸:
آزمایش بالا را با نور بسیار کم تکرار کردیم تا بازده دوربینها در نور کم مشخص شود. در این آزمایش تنها به میزان روشنی تصویر توجه نکنید، تلفنی بهتر عمل کرده است که جزییات تصویر بالاتری را ثبت کرده و متن روی بطری را خواناتر به تصویر کشیده است. هر چه میزان نور محیط کمتر میشود حساسیت ایزو در دوربین گوشیها بیشتر میشود و به موجب آن نویز تصویر افزایش یافته، از جزییات عکس کاسته شده و نهایتا از خوانایی متون کاسته میشود.
آزمایش ۹:
در این تصویر هر کدام از تلفنها رنگ پوست را طبیعیتر و جزییات مربوط به تصویر را بیشتر ضبط کنند، گزینهی بهتر به شمار میروند.