بازیهای ساده و عامهپسند یا به اصطلاح Casual، جایگاه خاصی را در پلتفرمهای موبایلی به خود اختصاص دادهاند و میشود گفت که اغلب عناوین معروف در موبایلها، بازیهای عامهپسند هستند. تا الان در بخش زومگیم به معرفی بازیهای خارجی پرداختیم ولی امروز میخواهیم یکی از بازیهای موفق ایرانی رایگان را برای شما معرفی کنیم.
«رویای رنگی» نام بازی ساده، خوشرنگ و شادی است که توسط استودیو ایرانی مدریک ساخته و تحت حمایت مالی بنیاد ملی بازیهای رایانهای تهیه شده است که توانست در جشنواره بازیهای رایانهای تهران، تندیس غزال بهترین طراحی هنری و دیپلم بهترین موسیقی را کسب کند. همچنین این بازی نامزد بهترین بازی عامهپسند (Casual) سال هم بود. اگر از افتخاراتی که این بازی سبک و رایگان کسب کرده است بگذریم، به گیمپلی که هستهی اصلی بازی است میرسیم.
رویای رنگی همچون بیشتر بازیهای هم سبک خود، دارای دو بخش مرحلهای و آرکید است. در حالت مرحلهای، هر مرحله کوتاه اما به مرور زمان سخت میشوند و شما باید به هر شکلی که شده هر سه ستاره مراحل را دریافت کنید. در حالت آرکید که در بازی «بدو» نام دارد، شما باید کاراکتر بازی را تا جایی که میتوانید هدایت کنید، سکه جمع کنید و رکوردی به نام خود ثبت کنید. از نکات بارز این بازی، وجود دو دنیا به طور موازی در صفحه است. این باعث میشود تا برخی موانع که در یکی از دنیاها است، در دیگری نباشد و شما باید در سریعترین زمان ممکن بین آنها شخصیت را تعویض کنید و از مانع عبور کنید.
جمع کردن سکهها بسیار مهم است و به شما کمک میکند تا از طریق فروشگاهی که در بازی وجود دارد، قابلیتهای بازی را ارتقا دهید. روند بازی به خاطر وجود وسایل حمل و نقل مانند هواپیما، آن چنان تکراری نخواهد شد و محیط شاد، کاراکتر بامزه و جذاب باعث خواهد شد تا هرچه بیشتر به انجام بازی مشغول شوید.
با این حال، بعد از مدتی محیط بازی برای کاربر تکراری خواهد شد اما باید قبول کنیم که این یک امر عادی در چنین بازیهایی است. البته عناوینی مانند Subway surf برای جلوگیری از این اتفاق، به طور مداوم با انتشار بروزرسانیهای مختلف محیط بازی را تغییر میدهند و این کار باعث شده تا هیجان بازی تا حد زیادی حفظ شود.
«رویای رنگی» نمونهی یک بازی خوب و استاندارد در پلتفرمهای موبایلی است که نشان میدهد صنعت بازیسازی ایران پتانسیل بالایی در این پلتفرم دارد و بازیسازان میتوانند با هزینهی کمتر نسبت به پروژههای سنگین ساخت بازی بر روی PC، عناوینی خلاقانه و هنرمندانهای خلق کنند که مخاطب بیشتری را هم به سمت خود جذب میکند.