خودروهای الکتریکی هم اکنون نیز به فناوریهای دریافت انرژی الکتریکی از کف جاده مجهز شدهاند برای مثال برخی از اتوبوسها در کره جنوبی از القای الکترومغناطیسی برای حرکت استفاده میکنند. اما این فناوری جدید برای انتقال انرژی از امواج رادیویی بهره میبرد.
ایدهی اولیه این طرح توسط Masahiro Hanazawa در دانشگاه توهویاشی ژاپن توسعه داده شد. با این روش دیگر نیازی به استفاده از اتصالات رسانای خطرناک برای تبدیل انرژی از خطوط قدرت نبود و با استفاده از مبدلهای سرعت بالا میشد این مشکل را حل کرد.
در این روش ولتاژی با فرکانس رادیوی در قطعه فلزی که در زیر جاده قرار گرفته است بر قرار میشد و خودرو میتوانست این ولتاژ را به وسیلهی ایجاد خازن الکتریکی بین قطعهی فلز قرار گرفته در زیر جاده و کمربند استیلی که درون تایرهای قرار میگیرد برای حرکت موتورها مورد استفاده قرار دهد.
برای اثبات امکان پذیری این مفهوم مخترعین ابتدا خودرویی الکتریکی با مقیاس 1/32 خودروی واقعی ساختند تا نشان دهند که میتوان این خودرو را با استفاده از فرکانس 52 مگاهرتزی با ضریب انتقال قدرت موثر 75 درصدی به حرکت درآورد.
سازندگان این فناوری معتقدند این فناوری قابلیتهای بسیاری را در خود نهفته دارد به طوری که میتواند در آیندهای نزدیک خودروهای الکتریکی را به سادگی و با استفاده از باتریهای کوچکتری در مسیرهای طولانیتر مورد استفاده قرار داد بدون اینکه نیاز به زمان شارژ طولانی داشته باشد.
به نظر شما آیندهی خودروهایهای الکتریکی چگونه رقم خواهد خورد؟ آیا این خودروها میتوانند جایگزین خودروهای معمولی شوند؟